• Opsporing Verzocht

Politie toont beelden van inbraak bij bejaarde man

VEENENDAAL Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdag aandacht besteed aan een inbraak bij een bejaarde man aan de Duivenwal in Veenendaal. Daarbij werden beelden van mogelijke verdachten getoond.

Wanneer een 82-jarige man op dinsdag 9 januari 2018 rond 21.20 uur thuiskomt, ontdekt hij dat er is ingebroken. Er blijken drie mannen te hebben rondgestruind in de woning aan de Duivenwal. De inbrekers hebben zich via de achterzijde van de benedenwoning een weg naar binnen verschaft, maar pas nádat ze het aan de straatkant al hadden geprobeerd. Bij die gestaakte eerste poging is het drietal gefilmd door een bewakingscamera.

HONDERDEN EURO'S Het slachtoffer was die 9e januari rond 19.00 uur van huis gegaan. Toen hij ruim twee uur later terugkwam, trof hij de sporen van de inbraak aan. Kasten waren doorzocht en overal lagen spullen op plekken waar ze niet hoorden. Behalve een aantal sieraden en honderden euro's aan spaargeld, hebben de daders ook een bankpas van het slachtoffer meegenomen. Pogingen om daarmee geld op te nemen, zijn mislukt.

De politie heeft de zaak nog altijd in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben van de inbraak op 9 januari 2018 aan de Duivenwal in Veenendaal, of mensen die de mannen in de video denken te herkennen, kunnen de politie bellen op tel. 0800-6070 of anoniem via tel. 0800-7000.