• Politie Midden-Nederland/Bureau Hengeveld
  • Politie Midden-Nederland/Bureau Hengeveld
  • Politie Midden-Nederland/Bureau Hengeveld

Politie toont beelden van autokrakers Veenendaal (video)

VEENENDAAL Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht, besteedde woensdagavond aandacht aan een reeks autokraken in Veenendaal.

In de nacht van 24 op 25 mei wisten autokrakers zes auto's te kraken met als doel de sturen met airbags en een navigatiesysteem. De politie heetf in het programma duidelijke beelden van de daders laten zien.

Eén van de slachtoffers die aan het Mahlerpad woont, heeft een bewakingscamera hangen bij zijn woning. Daarop is te zien hoe rond 3.30 uur twee mannen de auto van de bewoner, een Audi A4 Avant, openbreken. Maar eerst kijken ze om 2.10 uur in de nacht even in en rond de auto. Als ze gezien hebben wat er in de auto te halen valt, gaan ze weg. Ruim een uur later komen ze terug en breken ze de auto open. Ze stappen in en zitten ongeveer tien minuten in de auto terwijl ze vakkundig de middenconsole en de airbag eruit halen.

REEKS AUTOKRAKEN Deze autokraak staat niet op zichzelf. Naast het Mahlerpad werden er twee auto's gekraakt op de Appelvink, en ook was het raak op de Distelvink, Debussystraat en de Sweelinckstraat. Mogelijk zijn deze kraker door dezelfde daders gepleegd. De auto's waren niet alleen Audi's, maar ook BMW's en een Mini.

SIGNALEMENTEN Verdachte 1 is een blanke of lichtgetinte man met kort, donker haar en een baardje. Hij draagt een jas waarvan de bovenste helft donker van kleur is en de onderste

helft licht en draagt een capuchon met sluitkoordjes.

Verdachte 2 is een blanke man met donkere jas met lichte elleboogstukken, capuchon, lichte onderrand en een opvallende, horizontale baan op de rug. hij draagt bovendien lichte schoenen met donkere accenten.

Deze mannen hebben mogelijk wel zes auto's gekraakt in Veenendaal. Wie één van de daders herkent, wordt verzocht te bellen met de tiplijn: 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Bron video: Bureau Hengeveld - RTV Utrecht (YouTube)