• 112Heuvelrug.nl

Politie Rhenen zoekt alerte mensen

RHENEN Het politieteam in Rhenen zoekt personen die eind juni tijdens een oefening (nep)inbrekers op bezoek wil krijgen en de agenten een zo goed mogelijk signalement doorgeven.

In de gemeente Rhenen zijn honderden Burgernetdeelnemers en daar is de politie blij mee. ,,Want al die mensen die samen met de politie willen letten op verdachte situaties, helpen mee aan de veiligheid'', aldus de politie Rhenen. ,,Maar het is nog best een flinke uitdaging om een verdachte te zien en daarna ook meteen 112 te bellen en een goed signalement door te geven in een heterdaadsituatie.'' Om als burgernetdeelnemer of bewoner hiermee ervaring op te doen, is er nu de oefening.

De politie is op zoek naar personen die het leuk vinden om in een realistische oefening één of meer inbrekers te overlopen, om vervolgens 112 te bellen en zo goed mogelijk te vertellen wat er gebeurd is en naar wie de politie op zoek moet gaan. Politiemensen van buiten het team Rhenen kruipen dan in de huid van inbrekers en proberen aan de agenten te ontkomen.

Aanmelden als geïnteresseerde kan telefonisch via tel. 0900-8844 (vragen naar politieteam Rhenen). ,,Ook mensen die geen Burgernetdeelnemer zijn, kunnen meedoen. Minimumleeftijd is 18 jaar. Als melder ontvang je geen vergoeding, behalve de leuke ervaring en dank van onze collega's. Ook nodigen we de melder graag uit voor de nabespreking van de oefening om tips met elkaar uit te wisselen.''