• 112Heuvelrug.nl

Politie plukt inbreker van het dak in Veenendaal

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een inbreker van een dak van een woning geplukt. Een ander wist te ontkomen. De worden verdacht van inbraak in de woning aan de Nicolaas Beetsstraat.

Rond 03.50 uur kwam een melding van een heterdaad inbraak in een woning aan de Nicolaas Beetsstraat. Er was gezien hoe twee personen in de achtertuin stonden. Agenten zetten de omgeving af, waarna er twee mannen vanuit de woning het dak opklommen. De twee probeerden te ontkomen aan de politie, waarbij één van hen zo'n vier meter naar beneden sprong, via het dak van een garage een schutting opkwam en zo weg wist te rennen via de Savornin Lohmanstraat.

Op het dak bleef de andere man achter. Hij klom het hele dak over op zoek naar een manier om weg te komen. Uiteindelijk realiseerde hij zich dat dit kennelijk niet ging lukken en kwam naar beneden. Deze man, 20 jaar uit Veenendaal, werd aangehouden.

Ondertussen was er ook een zoekactie gaande naar de andere verdachte die had te weten te ontkomen. Hij was in een tuin gezien maar via een schutting al gevlucht. Met onder andere een politiehelikopter, een politiehond en hulp van omwonenden werd gezocht naar de man. Hij werd niet gevonden. De verdachte zit vast, een nader onderzoek is ingesteld.