Politie heeft twee tips binnengekregen over mishandeling Veenendaal

VEENENDAAL De politie heeft twee tips binnen gekregen over een zware mishandeling in het centrum van Veenendaal. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. Voor de uitzending had de politie al vier tips. Bij de mishandeling werd een 21-jarige man uit Veenendaal zwaar toegetakeld door een man. Dat gebeurde in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 augustus 2017 vlakbij de C&A aan de Kerkewijk. Eerder al besteedde Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak

Die donderdag is de man een avondje stappen met vrienden in het centrum van Veenendaal. Na een potje bowlen en een bezoek aan een kroeg, nemen ze nog één drankje in een café op de Markt. Rond 02.10 uur neemt de vriendengroep afscheid en vertrekt ieder voor zich naar huis.

WOORDENWISSELING Het slachtoffer loopt vervolgens over de Markt richting de Kerkewijk. Bij de C&A passeert hij een groepje van drie jonge mannen. Er ontstaat een woordenwisseling met één van die mannen, waarop de dader dreigend op het slachtoffer afstapt en uithaalt. Door een harde vuistslag in het gezicht valt het slachtoffer achterover van een verhoging. Terwijl hij op de grond ligt, springt de dader over hem heen en geeft hem waarschijnlijk nog een harde trap in het gezicht na.

ZWAAR LETSEL De man is even buiten bewustzijn. Wanneer hij bijkomt, ontfermen de andere twee jongens zich over hem. Ze spoelen zijn gezicht af bij een kraantje op de Markt. Vervolgens weet het slachtoffer, met hulp van één van zijn vrienden die hij heeft kunnen waarschuwen, zijn weg naar huis te vinden. In de ochtend vindt zijn zus hem zwaargewond in bed en zij brengt hem naar het ziekenhuis.

Door de klap op zijn hoofd loopt het slachtoffer zwaar letsel op. Hij had onder andere een schedelbasisfractuur, een zware hersenschudding, een gebroken neus en een gebroken oogkas. Blijvende schade is onder meer dat hij niets meer proeft of ruikt.

DADER De dader is begin twintig en heeft een blanke huidskleur. Hij heeft bruin haar en een normaal postuur. Op het moment van de mishandeling droeg hij een donkere jas met daaronder een wit T-shirt en een lichte broek. De dader vlucht direct na de mishandeling over het fietspad van de Korenbeurs in de richting van het parkje Duivenweide, gelegen achter theater De Lampegiet. Mogelijk is hij daarna weer terug naar de Markt gelopen en misschien zelfs weer de Veenendaalse horeca ingegaan.

GETUIGENOPROEP Op het moment dat de dader, nog voordat de mishandeling plaatsvindt, richting de C&A loopt, roept hij iets tegen twee passerende, fietsende meisjes. Een van hen heeft vermoedelijk lang blond haar en droeg een roze jack. De meisjes fietsten over het fietspad de Korenbeurs op; hetzelfde fietspad als dat waarover de dader is gevlucht. De politie komt graag met deze meisjes in contact. Verder wil de politie graag weten wie de slaande man is, en ook wie de man samen met de twee andere mannen even voor de mishandeling heeft zien staan op de Kerkewijk vlakbij de C&A.

Mensen met informatie over de zaak kunnen contact opnemen via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Ook online tips doorgeven is mogelijk.