• Jeroen van der Veer

Politie heeft handen vol aan diefstalgolf in centrum

VEENENDAAL Het was een drukke late dienst voor de Veenendaalse agenten vrijdagavond. De politie had de handen vol aan een hele reeks winkeldiefstallen. De eerste melding kwam om 16.00 uur binnen, drie jongens uit Leersum hadden gestolen uit een winkel in het centrum.

Door een goed signalement en cameratoezicht konden de drie verdachten snel opgespoord en aangehouden worden. Het bleken geen onbekenden van de politie te zijn. ,,De drie verdachten van 15, 17 en 21 jaar bleken de laatste maanden veelvuldig bij ons gelogeerd te hebben voor diverse diefstallen en strooptochten in Nederland", vertelt de politie. ,,Een van de heren bleek, mede door zijn criminele activiteiten al als ongewenste vreemdeling te boek te staan. Zeer hardleers zeg maar!"

BEVEILIGINGSLABEL ER NOG IN De drie verdachten waren vrijdag druk geweest met proletarisch winkelen en hadden van diverse winkels in Veenendaal gestolen spullen bij zich. Een van de verdachten had een dure trui aan met de beveiligingslabels er nog in. De jongens zijn aangehouden en zitten vast. 

OPNIEUW RAAK Om 16.10 uur was het opnieuw raak, toen volgde de tweede melding van een winkeldiefstal bij de Albert Heijn. De verdachte was een 16-jarige jongen uit Doorn. De verdere afdoening van de diefstal is onbekend, laat de politie weten. 

DERDE MELDING Het bleef niet bij twee meldingen, want om 17.00 uur volgde de derde melding van een diefstal bij een Veenendaalse supermarkt. De winkeldief bleek een 73-jarige man uit Veenendaal te zijn. Hij kreeg een boete, een winkelontzegging en moet 181,00 euro betalen voor de gemaakte kosten van de supermarkt. 

SUPERMARKT De vierde melding kwam ook van een supermarkt, waar rond 20.20 uur een 51-jarige vrouw uit Veenendaal samen met haar 19-jarige zoon haar tas met producten had gevuld, maar niet had betaald. De moeder en zoon zijn aangehouden en werden ingesloten. Zaterdag horen zij hun afdoening. Ook krijgen ze een boete van 181,00 euro en een jaar winkelontzegging.