• 112Heuvelrug.nl

Politie en bewoners oefenen inbrekeraanhoudingen in Noordoost

VEENENDAAL Politie en bewoners van de Veenendaalse wijk Noordoost oefenen volgende week het aanhouden van één of meer inbrekers. De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden ook Burgernet en WhatsApp Buurtpreventie deelnemers gevraagd om mee te doen en de politie actief te bellen bij een verdachte situatie.

OEFENING Bewoners van de wijk Noordoost die mee willen doen aan de oefening, kunnen zich aanmelden via Burgernet. Hen wordt gevraagd volgende week extra alert te zijn op verdachte situaties en 112 te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt.

BELANGRIJK 112-meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen woninginbraken, aldus de gemeente Veenendaal. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal aanwezig zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel en gericht de juiste kant op gaan en daardoor inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

In Burgernet werken gemeente en politie samen met inwoners aan de veiligheid in de buurt. Aanmelden kan via www.burgernet. nl /aanmelden.