• 112Heuvelrug
  • 112Heuvelrug

Poederbrief bij bedrijf in Veenendaal (update)

VEENENDAAL Bij het bedrijf HSO in Veenendaal is donderdag een poederbrief bezorgd. De politie heeft onderzoek gedaan waarvoor het pand even werd afgesloten. Het is nog niet bekend om welke stof het gaat, dat wordt in een laboratorium onderzocht.

,,De brief was niet aan ons gericht. Hij was verstuurd naar het buitenland, maar was retour afzender gekomen'', legt een medewerker van HSO uit. ,,Omdat de verzender een sticker met de gegevens van HSO had gebruikt, is die brief bij ons terecht gekomen. Wij herkennen die sticker echter niet.'' Volgens de medewerker is het een beproefde methode van criminelen. ,,Bij eventuele onderschepping ontstaat zo een dwaalspoor.''

MELDING HSO is gevestigd aan de Newtonstraat in Veenendaal. De politie kreeg de melding eind van de middag binnen. Personeel had bij het openmaken van een brief een onbekend poeder ontdekt en waarschuwde daarop de politie. Die kwam ter plaatse, heeft het pand afgesloten en de personen die met het poeder in contact zijn geweest, tijdelijk afgezonderd. Het Team Explosieven Veiligheid is opgeroepen, evenals de OvD in verband met wellicht een ongeval gevaarlijke stoffen.

Eerste onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er geen gevaar is, waarop het pand werd vrijgegeven en personeel weer vrij kon bewegen. Om welke stof het precies gaat moet nader onderzocht worden.

SOFTWARE HSO is een leverancier van innovatieve bedrijfsoplossingen met als doel de bedrijfsresultaten van haar klanten te verbeteren. Ze zijn gespecialiseerd in de implementatie, integratie, optimalisatie en onderhoud van ERP- en CRM-software op basis van Microsoft Dynamics 365 en Office365. HSO werkt voor lokale en internationale bedrijven in de retail, groothandel, productie en dienstverlening. HSO heeft vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië, in totaal werken er 550 mensen bij het bedrijf.