• Musicalles bij De Muzen

    Arjan van Bruggen
  • Toneelles bij De Muzen

    Muziekschool de Muzen
  • In actie tijdens Theater bij de Buren

    Muziekschool de Muzen

Musical en toneel bij De Muzen

26-08-2019, 11:24 | Lezersnieuws | Muziekschool

VEENENDAAL – Lijkt het je leuk om samen met leeftijdsgenoten een leuk toneelstuk op de planken te brengen? Of om te werken aan een grote musicaluitvoering? Doe dan mee met de toneel- of musicallessen van De Muzen! In de week van dinsdag 10 september tot en met maandag 16 september ben je van harte welkom om eens bij de lessen te komen kijken en om mee te doen. 

Er zijn toneellessen voor kleuters vanaf 4 jaar, maar ook volwassenen zijn van harte welkom. Bij musical zijn er twee groepen: 8-12 jaar, en 13-17 jaar. Er is bij de lessen ruimte voor iedereen: iedereen kan zichzelf zijn: ,,Dat is het mooie aan toneel- en musicalles. Het maakt kinderen sterker, ze kunnen hier zijn wie ze zijn. Niets is gek”, vertelt docente Marthie Overeem. ,,We geven kinderen ook handen en voeten mee voor de toekomst, zij zijn straks niet voor één gat te vangen. Ze leren improviseren. Als dan een keer iets anders moet, dan is dat voor hen geen probleem.”

Ook kinderen met bijvoorbeeld autisme kunnen gewoon aansluiten bij de groepen van Marthie. Vorig jaar reikte de stichting Op Eigen Tenen een PLUIM uit aan de leerlingen en het docententeam van de theaterwerkplaats. Met deze PLUIM wil de stichting autismevriendelijke projecten stimuleren.

Het bijzondere aan de lessen is ook dat de docenten voor elke groep, en elk jaar opnieuw, de eigen stukken schrijven. Het is hierdoor volledig op maat van de groep: ,,Maar er zijn geen hoofdrollen. Het draait niet om één of twee mensen, maar om de volledige groep!”

Buiten de eigen uitvoeringen treden de groepen ook projectmatig op. Zo schrijft Marthie elk jaar een interactief toneelstuk voor de Pepernotenconcerten van De Muzen, waar verschillende groepen van de theaterwerkplaats aan mee werken. Maar ook verzorgden bijvoorbeeld de jongeren interactieve voorstellingen voor jonge kinderen bij Theater bij de Buren.

Iedereen die de toneel- en musicallessen, bedoeld voor liefhebbers van 4 tot en met 25 jaar, wil ontdekken, is van harte welkom bij de eerste lessen in het nieuwe cursusjaar. Tijdens deze open lessen, van dinsdag 10 september tot en met maandag 16 september, kan iedereen binnen lopen en gewoon mee doen. Op www.demuzen.nl is te vinden welke tijden bij welke groep horen.

 

Muziekschool de Muzen is gevestigd in Spectrum, te vinden aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal. In verband met de zomervakantie is De Muzen gesloten tot en met zondag 1 september.