• Foto: Aart Aalbers/BDU

Pleidooi voor buslijn Veenendaal-Oost

VEENENDAAL Wethouder Engbert Stroobosscher gaat bij de provincie Utrecht aankaarten dat de inwoners van Veenendaal-Oost behoefte hebben aan een buslijn, waardoor voor hen met name ook de treinstations beter bereikbaar zouden zijn. De behoefte eraan blijkt uit een handtekeningenactie waar 250 bewoners van de nieuwe wijk aan deelnamen.

Van 2009 tot 2013 reed er een buurtbus die de Rondweg-Oost bediende, maar daar werd te weinig gebruik van gemaakt om het rendabel te laten zijn. ,,Nu wonen er meer mensen in Veenendaal-Oost, dus wellicht is het nu wel haalbaar", aldus de wethouder.

In het gesprek met de initiatiefnemers van de handtekeningenactie heeft de wethouder ook geopperd om de bedrijventerreinen Nijverkamp-Ambacht en Compagnie-Oost en de wijk Dragonder-Oost te betrekken bij de vraag aan de provincie. ,,Daarmee is het misschien eerder een optie. We gaan het aankaarten bij de provincie, maar we gaan er niet over. De beslissing ligt bij de provincie."

De hernieuwde vraag uit Veenendaal-Oost kwam na de bekendmaking begin februari van busvervoerder Syntus dat per 5 maart een vernieuwde dienstregeling zal ingaan. Het nieuwe vervoersschema zou de laatste knelpunten uit het huidige wegnemen. Maar in Veenendaal-Oost hebben ze nog een aanvullende wens.