• Gemeente Veenendaal

Piet Zoon wordt waarnemend burgemeester

VEENENDAAL Piet Zoon (VVD), huidig waarnemend burgemeester van Reimerswaal, wordt waarnemend burgemeester van Veenendaal. De commissaris van de Koning in de provincie Utrecht hebben dit in overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad Veenendaal besloten. Hierdoor zal hij vanaf 21 september het ambt van burgemeester op zich nemen tot er een nieuwe burgemeester is, in navolging op het vertrek van burgemeester Kolff. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester start na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Als eerste reactie op zijn benoeming als waarnemend burgemeester van Veenendaal zegt de heer Zoon: „Het is voor mij eervol om de komende periode als waarnemer te fungeren in de gemeente Veenendaal. Van burgemeester Wouter Kolff heb ik inmiddels goede verhalen gehoord over de inwoners van Veenendaal. Hij noemt hen ondernemende mensen, die sterk betrokken zijn bij de samenleving en bij elkaar. Eigenschappen waarin ik mijzelf herken. Ik begeef mij graag tussen en onder de mensen, waarbij zichtbaar, hoorbaar en betrokken voor mij belangrijke kernwaarden zijn. Ik zie er naar uit de samenleving van Veenendaal beter te leren kennen."

Zoon is nu nog waarnemend burgemeester van Reimerswaal en zal tot en met 20 september zijn huidige werk voortzetten. „Uiteraard maak ik de komende weken eerst het werk in mijn huidige gemeente goed af, daarna ga ik me met al mijn energie richten op Veenendaal. Ik zal

me verdiepen in de onderwerpen die leven in de samenleving en hoop zo snel mogelijk veel mensen te spreken om mezelf een nog beter beeld te vormen van Veenendaal." Voor zijn werk in Reimerswaal was Zoon burgemeester in Raalte en Hattem en lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

Vertrekkend burgemeester Wouter Kolff reageert positief op de nieuwe waarnemend burgemeester. Op Facebook noemt hij Zoon een 'kei' en een 'man met veel ervaring en humor die er voor alle Veenendalers zal zijn'.

Zijn beëdiging zal op woensdag 20 september om 10 uur plaatsvinden in het Huis voor de Provincie Utrecht.