• Politie Veenendaal

Pepperspray gebruikt bij agressieve verdachte huiselijk geweld

VEENENDAAL Agenten in Veenendaal kregen dinsdagavond rond 19.00 uur een melding van huiselijk geweld, waarna zij een man hebben aangehouden met behulp van pepperspray.

Zij troffen op de locatie van de melding een man en twee vrouwen aan. ,,De collega's zagen dat de man een mes vast hield. Zij sommeerden de man, een 26-jarige inwoner van Veenendaal, om het mes te laten vallen", meldt de politie op Facebook. Hier voldeed de man niet aan. De verdachte rende weg op zijn slippers en zette op een gegeven moment het mes op zijn eigen keel. Kort hierna werd de verdachte bespoten met pepperspray.

,,Pepperspray, de naam zegt het al, is een gepeperde substantie die bij de meeste verdachten werkt. Bij deze verdachte werkte de pepperspray niet direct. De man rende weer weg waarop de verdachte door collega's van ons team werd vastgepakt om hem aan te kunnen houden. De verdachte verzette zich zodanig tijdens zijn aanhouding en was zo agressief, dat de collega's van de meldkamer toestemming kregen om met zwaailicht en sirene naar het Politiecellencomplex in Houten te rijden." Later bleek dat de verdachte onder invloed was van drugs en alcohol.