• Theater De Lampegiet

Patrick Marcus nieuwe directeur De Lampegiet

VEENENDAAL Patrick Marcus wordt de nieuwe directeur van Theater De Lampegiet. Hij is afkomstig van Schouwburg Kunstmin in Dordrecht en volgt Marc Schultheis op die per 1 januari directeur/bestuurder wordt van de Rijswijkse Schouwburg.

Momenteel werkt Patrick Marcus bij Schouwburg Kunstmin in Dordrecht als zakelijk manager. Hij heeft daar de afgelopen jaren de restauratie en de verzelfstandiging van Schouwburg Kunstmin begeleid. Hij is ruim twintig jaar werkzaam in de theatersector en heeft onder andere gewerkt bij het Ro Theater.

Patrick Marcus gaat zijn nieuwe uitdaging met veel enthousiasme aan: ,,Ik kijk er naar uit om samen met de medewerkers theater De Lampegiet verder te ontwikkelen tot hét podium van de stad, met dé stad als podium!" Patrick Marcus treedt op 1 januari 2017 in dienst van Stichting Theater De Lampegiet.

SCHULTHEIS Huidige Lampegiet-directeur Marc Schultheis gaat per 1 januari 2017 aan de slag als directeur-bestuurder van de Rijswijkse Schouwburg. Marc Schultheis kwam in 2012 van de Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem naar Theater De Lampegiet. In de vier jaren dat hij actief was als directeur in Veenendaal heeft hij het theater door moeilijke bezuinigingsronden geleid en ingezet op cultureel ondernemerschap.