• Remko de Waal

The Passion komt tot leven bij baptistengemeente Veenendaal

VEENENDAAL The Passion, een productie van de Britse componist Adrian Snell, komt naar Veenendaal. Gospelkoor Revelation, diverse ervaren solisten en een begeleidingsband geven deze productie een zeldzaam volwaardige uitvoering. ,,Meer dan een bezoekje waard", raadt de organisatie aan. 

,,De opzet van het werk is een drijvende kracht achter het geliefzijn van The Passion. De liederen nemen het publiek mee in het paasverhaal. Solozangers, waaronder de in Zweden wonende Eric  Lagerstorm, en ervaren solisten als Mariëlle van ’t Veld, Daniëlle Lustig en Gert Visscher vertolken verschillende hoofdrollen. Het interkerkelijke Gospelkoor Revelation, dat onder leiding staat van Lotte van Amerongen, brengt het paasverhaal nóg dichterbij."

AFWISSELING ,,The Passion is Gospelkoor Revelation op het lijf geschreven. Aan zangervaring geen gebrek. Revelation zingt zowel Nederlands- als Engelstalige liederen binnen een veelkleurig repertoire. Revelation is ook een familieaangelegenheid. De vier zussen Rineke, Christine, Mieke en Cocky laten hun stemmen samensmelten tot een geheel wat een verhaal laat echt belevenis geeft. De afgelopen jaren hebben zij met hun diverse muzikale invloeden, van traditioneel tot modern, een groeiend publiek tot liefhebbers gemaakt." 

,,Tijdens The Passion wordt afgewisseld met vlotte gospels en ingetogen liederen. Een zeskoppig begeleidingsband zal de avond ondersteunen. Om de avond in te luiden wordt gestart met een uitgebreid voorprogramma. Twee vocal groepen, de Moor Valley Vocal Band uit Veenendaal en Vocal Group Filiea uit Rhenen, zullen de zaal vast opwarmen. Of te wel: een concert dat tot in de puntjes is verzorgd."

,,Beleef The Passion van Adrian Snell op een indrukwekkende manier. Compleet met koor, solisten, band en voorprogramma. Een schitterende vooravond van het paasfeest. Kaarten voor dit enerverende concert zijn te koop á 17,50 euro via www.events4christ.nl, bij De Rank of 0297-237172."

Locatie: Baptistengemeente, De Schutterij 2, Veenendaal

Datum: zaterdag 20 april 2019

Aanvang: 20:00 uur (zaal open 19:30 uur)