• Ouwehands Dierenpark
  • Ouwehands Dierenpark

Pandasia mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld

RHENEN Tijdens de Giant Panda Global Awards is het reuzenpandaverblijf Pandasia in Ouwehands Dierenpark uitgeroepen tot mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld. Van 20 december 2017 tot 21 januari 2018 konden Panda-fans van over de hele wereld stemmen. Met een ruime meerderheid van de 300.000 stemmen eindigde Ouwehands Dierenpark als eerste. De tweede en derde  prijs in deze categorie ging naar ZooParc de Beauval en Zoo Berlin. In de categorie mooiste reuzenpandaverblijf waren wereldwijd tien dierenparken genomineerd.

 

Quote Robin de Lange, directeur Ouwehands Dierenpark: ,,Wij zijn ongelofelijk blij met deze prijs. Het is een waardering van de creativiteit en de inzet van het bouwteam van Ouwehands Dierenpark en onze Chinese bouwpartner CZICC. Het allerbelangrijkste is dat wij dagelijks zien dat onze reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya zich thuis voelen in Pandasia en gasten elke dag weer positief worden verrast tijdens hun bezoek aan dit unieke verblijf".

 

De Giant Panda Global Awards werden georganiseerd door GiantPandaGlobal.com, een website over de reuzenpanda's wereldwijd, om het behoud van deze diersoort onder de aandacht te brengen. ,,We willen dat de Giant Panda Global Awards aandacht vragen voor alle inspanningen die in het verleden, heden en de toekomst zijn of worden gedaan om deze bijzondere diersoort in stand te houden" zei Jeroen Jacobs, de man achter www.GiantPandaGlobal.com.

 

PANDASIA Pandasia is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Het project bestaat uit twee schitterende Chinese gebouwen, die door een houten brug met elkaar zijn verbonden. De grootte van het gehele gebied is circa 9.000 m². In Pandasia is een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje, meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag gerealiseerd. De dak- en gevelconstructies zijn in China op traditionele wijze gemaakt en hebben een passende authentieke kleurstelling gekregen. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal, symboliek en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. Daarnaast maken een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een Pandashop het project compleet.