• de triatleten uit Olomouc, van links naar rechts: Filip Luzny, Ivo Luzny en Vladimir Polivka.

    Coby van den Heuvel

Wisselend succes voor triatleten uit Olomouc

25-08-2019, 22:35 | Lezersnieuws | Coby

Twee triatleten uit Olomouc namen zaterdag 24 augustus deel aan de 37ste Triathlon Veenendaal. De atleten namen deel aan de 1/4 triatlon (1.000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen). Aan de vooravond van de wedstrijd werd het parcours rondom de surfvijver verkend. De triatleten waren erg positief over de professionele organisatie en het mooie parcours van de Admicom Triathlon Veenendaal.

Helaas kon in verband met een blessure een van de drie atleten die Veenendaal bezochten - Filip Luzny – alsnog niet meedoen. Ondanks de warme weersomstandigheden, met name tijdens het looponderdeel, volbrachten Ivo Luzny – de vader van Filip - en Vladimir Polivka hun wedstrijd. Ivo eindigde als 11e in de categorie heren 50-60 jaar, een mooi resultaat. Jammer genoeg had Vladimir zich verrekend in het aantal fietsrondes, dus werd zijn resultaat helaas niet in het eindklassement opgenomen.
Het weekend in Veenendaal werd zondag al kanoënd afgesloten op de Grift, tevens was er een meet & greet met de stagiaires uit Olomouc.

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels ruim 26 jaar. In 2018 werd het 25-jarig jubileum feestelijk gevierd in Veenendaal. Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, er nemen jaarlijks 2 inwoners deel aan de halve marathon. Ook bezoekt sinds diverse jaren een aantal triatleten uit Olomouc Veenendaal voor deelname aan de Admicom Triathlon. Als er belangstelling is voor uitwisseling horen we dit graag. Neemt u alstublieft contact op via info@veenendaal-olomouc.eu.