• Foto Janus Visser/BDU

Ouwehands opent observatiepost Expeditie Berenbos

RHENEN Ouwehands Dierenpark Rhenen opent de observatiepost van Expeditie Berenbos. Op 17 april 2014 is Expeditie Berenbos officieel geopend in Ouwehands Dierenpark. Met de realisatie van de observatiepost is de laatste fase van Expeditie Berenbos voltooid. De opening is op 25 augustus om 11.00 uur.

De observatiepost is een educatieve ruimte. Door een enorme ruit heeft de bezoeker uniek uitzicht op Het Berenbos. Er allerlei informatie te vinden over de bruine beer, de dieren uit zijn leefgebied en over de Maleise beer die een tijdelijk onderkomen heeft gekregen in Het Berenbos.

ONDERZOEK De observatiepost is niet alleen toegankelijk voor bezoekers, maar wordt tevens gebruikt door de onderzoeker van Ouwehands Dierenpark. Daarnaast biedt Ouwehands Dierenpark jaarlijks onderzoeksplaatsen voor universitaire studenten aan. Ook zij kunnen van deze ruimte gebruik gaan maken.

BERENBOS-ICOON Eén van de eerste Berenbos-bewoners, beer Mackenzie, heeft een symbolische ereplaats in de observatiepost gekregen. Mackenzie leefde het langst in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark en is vorig jaar overleden. Hij is als opgezette beer teruggekeerd en zijn skelet wordt gebruikt voor educatieve doeleinden.

BEREFEEST Tijdens het Berefeest op zaterdag 27 augustus is de observatiepost uiteraard ook toegankelijk. Tijdens dit familie-evenement staat Ouwehands Dierenpark in het teken van de beren. Kinderen kunnen zich laten schminken als beer, meedoen aan diverse berenspellen en hun eigen berenhapje maken die later aan de beren wordt gevoerd.

EXPEDITIE BERENBOS Expeditie Berenbos is de berenwereld van het Ouwehands Dierenpark. Hier wonen bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, van een onbezorgd leven. Samen met de wolven leven ze op een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver.