• Pixabay

Ouwehands Dierenpark Rhenen toneel van nationaal kampioenschap knikkeren

RHENEN Duizenden kinderen gingen in de maanden april, mei en juni de strijd aan om zich een jaar lang 'Nederlands Kampioen Knikkeren' te mogen noemen. Dit jaar organiseert sportmarketingbureau House of Sports voor de zeventiende keer het Univé NK Knikkeren om het buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Door heel Nederland worden diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een officiële finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op zaterdag 29 juni.

 Sinds 2002 wordt het NK Knikkeren al gehouden., Het toernooi is uitgegroeid tot een landelijk evenement met duizenden kinderen. Dit oer-Hollandse buiten kinderspel is niet meer weg te denken op de basisschoolpleinen in Nederland. 

 Van april tot en met juni worden in diverse gemeenten lokale knikkerkampioenschappen als 'voorronde' voor de finale georganiseerd. Op 26 april vond in de gemeente Oegstgeest de eerste knikkervoorronde van 2019 plaats. In de daaropvolgende maanden volgen verschillende voorrondes in de gemeenten Oegstgeest, Zoetermeer, Zwolle, Enschede, Sliedrecht, Zeewolde, Huizen, Neder Betuwe, Den Haag, Zaltbommel en Aalsmeer. Per knikkervoorronde hebben de beste zestien knikkeraars zich direct voor de grote finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen geplaatst.

Univé is voor het achtste jaar de hoofdsponsor van het NK Knikkeren. Als Supporter van Sport is Univé jaarlijks partner van meer dan 200 lokale, regionale en landelijke sportevenementen, zoals ook het NK Knikkeren. Het NK Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, buitenspelen en de omgang met winst en verlies. Van buitenspelen, komt buiten sporten!

Programma Finaledag NK Knikkeren 2019

09.30 uur Registratiebalie open

10.45 uur Opening NK Knikkeren 2019

11.00 uur Start voorronde

13.20 uur Prijsuitreiking voorronde

14.00 uur Start finalerondes

17.00 uur Start finale

17.10 uur Prijsuitreiking finale