• Jeroen van der Veer

Optreden van Veense G-Band in de Basiliek

VEENENDAAL Ter gelegenheid van het éénjarig bestaan verzorgt de Veense G-Band op donderdag 2 november een optreden in gebouw de Basiliek. De G-Band is een band van mensen met een verstandelijke beperking. ,,Er treden nog andere organisaties op, zoals dansclub Plezier voor Allen, werktheater Goed Gemutst uit Lunteren, zangeres Rosella ten Bloemendal, met ondersteuning van Ups & Downies, allen mensen met een verstandelijke beperking, alsmede een aantal Veense amateur artiesten. Het belooft een muzikale en vrolijke avond te worden", aldus voorzitter Berna Hazeleger van de Veense G-Band. De opbrengst komt ten goede aan de Cliniclowns.

,,Wij maken samen muziek en leren daarbij muziek maken en naar elkaar te luisteren. Wij worden geholpen door vrijwilligers. Er zijn verschillende instrumenten waarop wordt gespeeld, zoals keyboards, een drumstel, tenor trommen met bekkens, djembé´s en kleine slagwerk instrumenten. We werken voornamelijk met kleuren op toetsen van de keyboards en de slagwerkers krijgen verschillende ritme´s aangeleerd. Op deze manier kunnen mensen met een verstandelijke beperking ook hun talenten laten horen en zien", zegt Hazeleger. Zij is er trots op dat de Veense G-Band is genomineerd voor de vrijwilligersprijs de Lampion.

De optredens in de Basiliek beginnen om 19.30 uur, de presentatie is in handen van Jaap Pilon. Kaarten kunnen worden besteld via de website www.veenseg-band.nl of via info@veenseg-band.nl of worden afgehaald aan de Koningsschot 37 op maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur.