• Archief BDU

Opnieuw minder WW-uitkeringen in FoodValley

VEENENDAAL In FoodValley daalde het aantal WW-uitkeringen afgelopen maand tot 4.504. Daarmee zet de dalende trend onverminderd door. Het aantal WW-uitkeringen lag ruim 130 lager dan eind maart en dat betekent een afname van 2,9 procent. Ten opzichte van een jaar geleden was de daling bijna 24 procent en dat is een verschil van meer dan 1.400 WW-uitkeringen.
 

In FoodValley was de daling over de afgelopen twaalf maanden sterker dan het landelijk gemiddelde van bijna 22 procent. De afgelopen maand waren de rollen omgedraaid en was de landelijke daling met 3,9 procent juist sterker dan in de regio.
 

Het aantal WW-uitkeringen als percentage van de beroepsbevolking lag eind april op 2,6 procent voor FoodValley. Daarmee blijft de regio ruim onder het landelijke WW-percentage van 3,5 procent. Het is ook het laagste WW-percentage van de arbeidsmarktregio's in Gelderland.


Vergeleken met een jaar geleden daalde het aantal WW-uitkeringen in alle sectoren in FoodValley, vooral in bouw, handel, vervoer opslag, zorg welzijn en bij uitzendbedrijven. De daling was relatief beperkt in het onderwijs en bij banken en andere financiële diensten.