• BDUmedia

Opnieuw kogelregen bij Het Dak van de Markt

VEENENDAAL In de vroege nacht van zondag op maandag is Het Dak van de Markt opnieuw beschoten. Dat vertellen getuigen die op dat moment in een horecazaak in de buurt waren. ,,Om 00.47 uur hoorden wij de schoten, hebben direct 112 gebeld en de politie was er snel. Helaas was de dader al verdwenen."

Jeroen van der Veer

Een van de ooggetuigen is een half uur na de beschietingen nog altijd in shock. Op het moment dat de kogels werden afgevuurd, is hij met vrienden gezellig wat aan het drinken. Plotseling worden er vier doffe knallen gehoord. De man, die niet met zijn naam in de krant wil: ,,Gelukkig was het op dat moment erg rustig in de stad en liep er buiten niemand. In het raam zitten vier gaten en de politie doet momenteel een groot onderzoek."

EERDERE BESCHIETING Op 1 mei van dit jaar was Het Dak van de Markt ook al het doelwit van een kogelregen. Dat gebeurde op een maandagnacht en ook toen was Het Dak gesloten. Eigenaar Tamminga daar toen over: ,,,Dit is iemand geweest die mij financieel wil raken. Op een maandagavond is er nooit iemand, dus dit is geen fysieke aanslag geweest."

De kroeg moest bij de vorige beschieting van de burgemeester en politie een week dichtblijven. Een dader is er nooit aangehouden.

GETUIGEN De recherche onderzoekt of er mogelijke verbanden zijn met de beschieting op 1 mei. Ook roept de recherche getuigen op zich te melden. Wie getuige is geweest van het schietincident of wie foto- of videomateriaal hiervan heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.