• Pixabay

Opgelet: maandag gaat de Industrielaan op de schop

VEENENDAAL De reconstructie van de Industrielaan in Veenendaal start maandag 29 juli. Het gaat om het deel tussen de kruising Kerkewijk en Laan der Techniek. Dit zorgt tot het einde van het jaar voor enige verkeershinder, zo laat de gemeente weten. 

Tijdens de reconstructie wordt ook het bestaande vuilwaterriool gerenoveerd en een nieuw hemelwaterriool aangebracht. Voor het einde van het jaar zijn de werkzaamheden afgerond.

Aannemer KWS start maandag met de aanleg van een tijdelijke verbinding (bypass) voor het gemotoriseerde verkeer, met een maximale hoogte van 2,5 meter, vanaf de Kerkewijk richting Rondweg-oost. Deze bypass loopt tot de Zuivelstraat. De fietspaden zijn vanaf 29 juli in beide richtingen afgesloten, fietsers worden omgeleid.

AFGESLOTEN Vanaf 7 augustus is het deel tussen Boompjesgoed en de kruising Kerkewijk afgesloten en vanaf 26 augustus is ook het deel tussen Laan der Techniek en de kruising Boompjesgoed afgesloten. De Laan der Techniek blijft wel bereikbaar. Het verkeer richting de Rondweg-oost, met een maximale hoogte van 2,5 meter, kan gebruik maken van de bypass. Het verkeer dat komt vanaf de Rondweg-oost en auto's hoger dan 2,5 meter, worden omgeleid. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de voetpaden.

Het verkeer vanuit het Boompjesgoed richting de Ambachtsstraat en andersom kan gebruik blijven maken van de kruising. Gezondheidscentrum Veenendaal aan de Nijverheidslaan 1-3 is vanaf 26 augustus via de bypass en de Groeneveldselaan bereikbaar.