• Ouwehands Dierenpark Rhenen
  • Ouwehands Dierenpark Rhenen
  • Ouwehands Dierenpark Rhenen

Opening lichtfestival China Light bij Ouwehands Dierenpark

RHENEN Ouwehands Dierenpark Rhenen viert donderdag 29 november de officiële opening van het lichtfestival China Light. De opening is alleen voor genodigden, maar vanaf vrijdag 30 november kunnen bezoekers de magie van het China Light Festival ontdekken.

De heer Chen Ribiao, Minister Counselor van de Chinese ambassade in Nederland, zal samen met Robin de Lange, directeur van Ouwehands Dierenpark, de officiële openingshandeling van het China Light Festival verrichten. Onder toeziend oog van Chinese en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders, pers en genodigden zullen de allerlaatste lichtkunstwerken worden ontstoken die het dierenpark vervolgens omtoveren tot het magische lichtfestival China Light.

CHINESE AMBACHT Tot en met 6 januari 2019 toveren de metershoge Chinese lichtkunstwerken het dierenpark om tot een magisch lichtfestival voor jong en oud. Ouwehands Dierenpark houdt het China Light Festival in samenwerking met de Chinese organisatie Zigong Haitian Culture. Een groep Chinese lichtkunstenaars is speciaal naar Rhenen gekomen om de kunstwerken in elkaar te zetten. Zij hebben de in China handgemaakte constructies tot 3D-lichtsculpturen getransformeerd waarvan sommige wel 8 meter hoog of 20 meter lang zijn. De lichtkunstwerken zijn allemaal vervaardigd door ambachtsmensen uit Zigong, dat in de Chinese provincie Sichuan ligt. Deze stad staat bekend om haar lichtfestival. Sichuan is ook de provincie waar de twee reuzenpanda's vandaan komen die sinds 2017 in Ouwehands Dierenpark verblijven. In China zijn lichtfestivals een traditie en behoren deze fantastische decors zelfs tot cultureel erfgoed.

ACTIVITEITEN Het programma staat tijdens China Light Festival boordevol activiteiten en shows waarbij de Chinese cultuur centraal staat. China Light is in de periode van 30 november t/m 6 januari 2019 van 17.30 uur tot 21.00 uur te bezoeken. Ga voor de China Light Festival avonden, openingstijden en het bestellen van tickets met korting naar: www.ouwehand.nl/chinalight.

Bron video: Ouwehands Dierenpark Rhenen. Het China Light festival in de maak.