• Archief BDUmedia

Ontwikkelaar koopt Veenendaalse monumentale molen

VEENENDAAL Rijksmonument molen de Vriendschap aan de Nieuweweg is door de gemeente verkocht aan projectontwikkelaar De Bunte Vastgoed in Ede. De overeenkomst wordt donderdagmorgen ondertekend door wethouder Marco Verloop en directeur C. de Jong van De Bunte Vastgoed.

Dat gebeurt in gebouw De Rozenbottel, één van de zeven panden die samen met de molen in een ´mandje´ zijn verkocht. De verkoop van de molen, een cultureel erfgoed, heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. In de gemeenteraad vroegen sommige partijen of je als gemeente een monument moet willen verkopen aan een projectontwikkelaar. Er werden garanties gevraagd dat de molen goed onderhouden wordt en in bedrijf zal kunnen blijven.

Rotary en de Historische Vereniging Oud Veenendaal gingen bij de wethouder langs. Volgens de wethouder zijn de ideeën van de projectontwikkelaar over de toekomst van de molen in lijn met wat de raad wil. ,,Er wordt verder gesproken met Rotary en de ontwikkelaar over de wensen die neerkomen op social enterprice, de molen als onderneming die tevens een sociale taak heeft. Het is het belang van de gemeente dat we de molen bewaren en in gebruik laten. We gaan nu als drie partijen om de tafel om te kijken of we er zowel inhoudelijk als financieel uitkomen. Dat gaat begin volgend jaar gebeuren. Ik heb goede hoop op een goede uitkomst", aldus Verloop.