• Aart Aalbers

Onderzoek beschietingen Dak van de Markt heeft hoogste prioriteit

VEENENDAAL Het onderzoek naar de herhaaldelijke beschietingen van café Dak van de Markt is nog gaande. Er wordt door politie en justitie de hoogste prioriteit aan gegeven. De sluiting was volgens burgemeester Piet Zoon bedoeld om de openbare orde te herstellen. In overleg met politie en justitie is besloten tot heropening van het café. ,,Er zijn maatregelen getroffen om de veiligheid van de bezoekers te garanderen."

De zaak werd in de nacht van 26 op 27 augustus beschoten, eerder gebeurde dat ook al in mei. Tijdens het vragenhalfuurtje bij de eerste raadsvergadering na het zomerreces stelde het raadslid Gökhan Coban (Denk) donderdagavond dat het Dak van de Markt tot driemaal toe is beschoten. Aanvankelijk werd de horecagelegenheid voor één week gesloten en later voor twee weken.

Sluiting van een horecagelegenheid is in de APV geregeld en een bevoegdheid van de burgemeester. Waarom is niet overgegaan tot langdurige sluiting, vroeg Coban. ,,Ik maak me zorgen over de veiligheid van de bezoekers, het is een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen."

Wat precies de reden is dat het Dak van de Maakt de deur weer mocht openen werd niet duidelijk. Dat is een zaak van politie en justitie, aldus de burgemeester.

Video: beelden van begin mei, na de eerste beschieting.