• Platform Talent voor Technologie
  • Platform Talent voor Technologie

Gastles schadeherstel voor leerlingen Het Perron in Veenendaal

VEENENDAAL Zestien leerlingen van Het Perron in Veenendaal staken onlangs hun handen uit de mouwen tijdens een gastles over schadeherstel. Dit deden ze onder meer door een auto virtueel te spuiten met een VR-bril, of door een pas geplamuurde autodeur helemaal strak te maken met een polijstmachine. 

,,We laten ze het liefst zo veel mogelijk zelf doen. Dat werkt het beste," vertelt Joost van Keulen van Schadenet Rijnders, die de gastles samen met FOCWA-directeur Femke Teeling verzorgde. Teeling: ,,Het is hartstikke leuk om te laten zien hoe mooi ons vak is."

JONG TALENT Nog voor het einde gaat er al een vinger de lucht in met de vraag of er misschien ook stages mogelijk zijn bij Schadenet Rijnders. Het antwoord was 'ja', want de vijver van jong talent vergroten is juist een van de redenen waarom Van Keulen gastlessen en bedrijfsbezoeken verzorgt.

SAMENWERKEN Bedrijven en scholen zouden nog nauwer kunnen samenwerken om zo veel mogelijk gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren, vindt Femke Teeling. ,,We hebben jonge vakmensen keihard nodig, niet alleen in onze sector. Willen we leerlingen interesseren voor techniek, dan moeten we de scholen ingaan om te laten zien hoe mooi ons vak is."

ENTHOUSIAST Ze roept bedrijven daarom op om gastlessen of bedrijfsbezoeken te organiseren. ,,Laat zien en voelen wat er allemaal komt kijken bij schadeherstel. Het is de manier om jongens en meiden enthousiast te maken voor onze sector. Iedere leerling is er één. En we hebben vandaag kunnen zien dat een goede gastles ook nog ontzettend leuk is om te geven."

PLATFORM De gastles van Femke Teeling vond plaats in het kader van Gastlessen, zó geregeld, dat vraag en aanbod van gastlessen en bedrijfsbezoeken bij elkaar brengt. Via het platform kunnen scholen en bedrijven eenvoudig met elkaar in contact komen om samen gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren voor leerlingen. Meer informatie is te vinden op www.gastlessenzogeregeld.nu.

BRON VIDEO: Jet-Net & Technet