• Jeroen Bos

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst markeert start verbouwing CLV

VEENENDAAL Wethouder Marco Verloop en rector-bestuurder Willem de Vos van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) ondertekenden donderdagmiddag de samenwerkingsovereenkomst als start van de nieuwbouw van de school. Belangrijke uitgangspunten van de overeenkomst zijn duurzaamheid en hergebruik. 

Bij de nieuwbouw wordt hergebruik toegepast bij een deel van de betonconstructie. Dit geldt voor een deel van het theorie- en praktijkhuis.

VOORBEREIDINGEN De gemeente betaalt ruim 16 miljoen euro aan dit project en het CLV investeert hierin mee. De voorbereidingen zijn in 2015 achter de schermen van start gegaan. Begin 2019 starten de sloopwerkzaamheden.

TOEKOMSTBESTENDIG De bouwwerkzaamheden beginnen medio 2019 en nemen naar verwachting veertien maanden in beslag. Wethouder Marco Verloop: ,,Na een goede voorbereiding ben ik blij dat we nu echt van start kunnen om een toekomstbestendige school te realiseren."

ANDER ONDERKOMEN De vernieuwing van het CLV betekent voor sommige leerlingen dat zij tijdens de verbouwperiode tijdelijk een ander onderkomen krijgen. Het idee is om een deel van de leerlingen te huisvesten in units op het eigen terrein. Het andere deel van de leerlingen wordt gehuisvest in het schoolgebouw aan de Mispel 11.

OPLOSSING Rector-bestuurder Willem de Vos van het CLV: ,,Vanaf februari 2019 verhuizen de leerlingen en leraren naar deze tijdelijke huisvestinglocaties. Ik ben blij met deze oplossing omdat leerlingen dan niet voortdurend heen en weer hoeven te fietsen. Als de bouw volgens planning verloopt krijgen de leerlingen rond de zomer van 2020 weer samen les in een nieuw schoolgebouw aan de Kerkewijk."