• Koningsspelen 2018

    Aart Aalbers

Olympic Moves en Konigsspelen op sportparken Veenendaal

VEENENDAAL De sportparken Spitsbergen, Groene Velden, Panhuis en sporthal Oost staan 11 en 12 april in het teken van twee evenementen voor scholieren. 

Op donderdag 11 april Olympic Moves, één van de grootste regiofinales van Nederland. Olympic Moves is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van het land. Dankzij een unieke samenwerking tussen Sportservice Veenendaal en middelbare scholen (CLV, CSV en Rembrandt College) wordt één van Nederlands grootste regiofinales gespeeld. Die dag strijden 1.500 tot 2.000 middelbare scholieren uit de regio (en ook deelnemers uit Limburg, et cetera) om een plek in de finale op de sportonderdelen atletiek, voetbal, hockey, softbal, frisbee en floorball. Een prachtig nieuw sportevenement dankzij een samenwerking tussen de middelbare scholen. 

Sportpark Spitsbergen: atletiek, softbal, frisbee.

Sportpark de Groene Velden: hockey en voetbal.

Sporthal Oost: floorball.

KUNGFUDEMO Olympic Moves wordt om 8:30 uur op sportpark de Groene Velden spectaculair geopend met een openingsshow, met kungfudemo en Griddemo. Ook de wethouder Sport is aanwezig om deze sportdag officieel te openen. Het sporttoernooi start om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur. 

KONINGSSPELEN Vrijdag 12 april worden de jaarlijkse Koningsspelen gehouden. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Ruim 4.000 basisschoolscholieren van groepen 1 tot en met 8 sporten die dag in Veenendaal. De kinderen van groep 1 tot en met 4 sporten op sportpark de Groene Velden. De kinderen van groep 5 tot en met 8 sporten op sportpark Panhuis. De sportdag start om 9.30 uur en eindigt voor groepen 1 tot en met 4 om 12.00 uur en groepen 5 tot en met 8 om 15.00 uur.