• Gerwin Veltman, Hans van Walsem en Dennis van der Horst (van links naar rechts) in de winkel van hoofdsponsor State of Art.

    Aart Aalbers

Oldtimer Festival is blijvertje

VEENENDAAL Stichting Oldtimer Festival Veenendaal heeft de organisatie van het derde festival zo goed als rond. Mede dankzij een twaalftal sponsoren kunnen liefhebbers van klassiekers op zaterdag 22 juni aanstaande van 12.00 tot 17.00 uur weer genieten van zo'n 500 oldtimers.

Aart Aalbers

Iedere bezitter van een minimaal 25 jaar oude auto, bromfiets, vrachtwagen, leger jeep, tractor of brandweerwagen is met zijn voertuig van harte welkom op het evenemententerrein aan de Groeneveldselaan. Velen rijden 's morgens eerst mee met een van de vier toertochten.

De drie bestuursleden zijn al enthousiast. Hans van Walsem: ,,We hebben twee zeer succesvolle edities gehad met enorm veel lokale deelnemers. Mooie bij ons is dat men mag komen wanneer men wil en ook mag gaan wanneer men wil. Zoals bij de vorige edities is de entree weer gratis."

STARTVLAG Gerwin Veltman vertelt over het ochtendprogramma: ,,Burgemeester Gert-Jan Kats zal vanaf half negen de startvlag hanteren om de eerste serie klassiekers op het Scheepjeshofplein te starten. De laatste klassieker start rond half twaalf. We zijn er trots op dat we bij de toertocht voor de klassieke auto's een stop hebben kunnen inlassen bij een niet nader te noemen kasteel."

Het trio, naast Van Walsem en Veltman ook Dennis van der Horst, waarschuwt om snel in te schrijven. ,,Vorig jaar moesten we mensen teleurstellen. We kunnen er helaas niet meer kwijt dan 130."

TOERTOCHTEN Er is ook een toertocht voor tractoren. Veltman: ,,We organiseren samen met de Grebbetrekkers uit Achterberg een ongeveer twee uur durende rit." Een derde rit is met oude motoren. ,,Samen met Motorclub De Kraats uit Ede hebben we hun 'Ome Willem Toer' op ons afgestemd." De vierde rit is met bromfietsen. ,,Zij starten vanaf het Oldtimermuseum van Cees Rijksen aan de Zuidelijke Meentsteeg 5 in Achterberg. Vorig jaar reden maar liefst 55 oude bromfietsen mee."

EINDPUNT Het eindpunt van deze toerritten is het evenemententerrein in Veenendaal. Daar kan men onder het genot van een hapje en een drankje alle klassiekers bekijken. Er is daar een horecaplein ingericht en voor de kinderen zal er een draaimolen en een luchtkussen komen.

GEWOON GAAF De 37-jarige Van der Horst is dit jaar in het bestuur gekomen. Hoewel hij zelf geen klassieker bezit is hij al vanaf zijn jeugd gek van auto's. ,,Ik ben er eigenlijk ingerold door Gerwin. Eerst verrichtte ik hand-en-spandiensten. Het is gewoon een erg leuk en laagdrempelig evenement. Iedereen die op het terrein wandelt heeft wel iets met klassiekers, is enthousiast en iedereen praat met iedereen. Gewoon een gaaf evenement!"

ENTHOUSIASME Veltman beaamt dit ,,De grote diversiteit van het tentoongestelde maakt het voor de bezoekers aantrekkelijk om te komen. Het is verbazingwekkend hoe dit evenement de bezoekers onderling verbindt. Er zitten voor ons vele honderden uren aan voorbereiding in maar het enthousiasme van alle deelnemers en bezoekers is onze beloning. We doen het met erg veel plezier!"

w Meer informatie is te vinden op www.oldtimerveenendaal.nl.