• Noot.nl

Noot krijgt leerlingenvervoer in Rhenen en Veenendaal

VEENENDAAL Noot Touringcar Ede B.V. gaat met ingang van het schooljaar 2016/2017 voor twee schooljaren het leerlingenvervoer uitvoeren voor de gemeenten Rhenen en Veenendaal. Deze gemeenten hebben Noot de opdracht voor het leerlingenvervoer gegund.

Voorafgaand aan de aanbesteding is de ouders van de leerlingen gevraagd naar hun wensen en tips rond het leerlingenvervoer. De uitkomst daarvan is gebruikt bij het formuleren van de kwaliteitseisen en servicewensen. Er is op verzoek van de ouders naar verschillende kwaliteitsaspecten van de vervoerder gekeken zoals veiligheid en sfeer in de bus. Wethouders jeugd Jolanda de Heer (Rhenen) en Nermina Kundic (Veenendaal): ,,Mede door deze input hebben we een weloverwogen keuze kunnen maken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het schoolvervoer voor leerlingen met een beperking in goede handen is bij Noot."

Ieder kind heeft recht op passend onderwijs. Sommige kinderen kunnen -vanwege een structurele handicap- niet zelfstandig naar school of gaan naar een passende school die verder weg ligt. Ouders kunnen dan onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op leerlingenvervoer. Op www.rhenen.nl en www.veenendaal.nl zijn de voorwaarden en een aanvraagformulier te vinden.