• Aart Aalbers

Nominatie voor de Veense Kei geopend

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal heeft de nominatie geopend voor de Veense Kei. De Veense Kei is een jongerenprijs voor Veenendalers van 8 tot 23 jaar. De prijs is een stimulans én beloning voor Veenendaalse jongeren die zich het afgelopen jaar met een eigen initiatief hebben ingezet voor de maatschappij. ,,Ken jij of ben jij iemand die zich met hart en ziel heeft ingezet voor een socialer, leefbaarder en mooier Veenendaal? Meld je aan of nomineer diegene voor de Veense Kei'', nodigt de gemeente uit.

Denk bij sociale initiatieven bijvoorbeeld aan het opknappen van een speeltuin of groenstrook, (mede)organiseren van een sporttoernooi voor jongeren, een boodschappenservice voor ouderen opzetten of acties om de wijk veiliger te maken. Thijs Robbertsen sleepte vorige jaar de Veense Kei in de wacht. Hij zamelde lege flessen in voor Giro555 (vluchtelingen).

Wethouder Martijn Beek: ,,Ik vind het geweldig dat er in onze gemeente jongeren zijn die zich actief inzetten voor anderen. Ze zijn een voorbeeld en maken verschil. Ik zet deze jongeren graag in het zonnetje. Help mee en laat weten wie de Veense Kei 2018 verdient.''

AANMELDEN Aanmelden en nomineren kan tot 23 november 2018 via de website www.veenendaal.nl/veensekei. Een jury beoordeelt in december de aanmeldingen. De jury bestaat uit een medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), een medewerker van Veens en een afvaardiging van de Jongerenraad. De Veense Kei en een Twinkeling cadeaubon van 100 euro worden tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari uitgereikt door wethouder Martijn Beek.