• Stichting November 1981

NK G-dansen volgend jaar in Veenendaal

VEENENDAAL Het officiële Nederlandse kampioenschap G-dansen (dansen met een verstandelijke beperking) wordt volgend jaar in samenwerking met de Stichting Danssport op maat (SDN) in Veenendaal georganiseerd, dat maakte Cor van Stroet van SDN dinsdagavond bekend op de eerste dansles na de vakantie in de Basiliek. Het kampioenschap wordt zaterdag 13 april gehouden.

Gerard van Wijk

Tijdens de strijd om de titel zal in de categorieën duo -beide dansers hebben een beperking- en combi -één van de dansers heeft een beperking- worden gedanst. Het bestuur van de Stichting November 1981 overhandigde op de eerste dansles een cheque aan de Stichting dansgroep Plezier voor Allen. November 1981 heeft aangekondigd de kosten die gemoeid zijn met de organisatie van het kampioenschap voor haar rekening te nemen.

,,Plezier voor Allen bestaat sinds 1995 en is opgezet om de motorische en sociale ontwikkeling te stimuleren bij mensen met een verstandelijke beperking", aldus bestuurslid Andrej Rondhuis. ,,De groep is opgezet door mevrouw Schoute met haar zoon Marco. Een zoektocht naar een dansschool voor Marco en zijn broer Jorgo liep in Veenendaal op niets uit. Geen van de lokale dansscholen bediende deze doelgroep. Inmiddels nemen dertig mensen met een verstandelijke beperking deel, zij krijgen elke twee weken twee uur les in ballroom en latin american dansen. De lessen worden in de Basiliek gegeven door Yvette Jager, die zelf jarenlang op het hoogste niveau heeft gedanst en meervoudig nationaal kampioen werd."