• Archief BDUmedia

Nieuwe locatie voor Groot Nieuws Radio

VEENENDAAL Groot Nieuws Radio verhuist dit voorjaar naar een nieuwe locatie. Vanaf mei worden de radio-uitzendingen gemaakt vanuit het gebouw de Troubadour in Veenendaal. Het christelijke radiostation zendt nu bijna tien jaar uit vanuit de studio aan de Einsteinstraat in Veenendaal. In de Troubadour wordt op dit moment een nieuwe, ruimere hoofdstudio en twee productieruimtes gebouwd.

,,Deze nieuwe locatie biedt veel extra kansen. Zo hebben we de mogelijkheid om bij speciale uitzendingen de deuren van de studio open te zetten voor luisteraars", aldus directeur Wilfred Hardeman op de website van de zender. ,,Luisteraars kunnen dan via de radio meegenieten. Op die manier kunnen er concerten voor luisteraars worden georganiseerd. Ook is het mogelijk op deze locatie bands, artiesten en publiek te ontvangen.''

Naast Groot Nieuws Radio huist muziek-, dans- en theaterschool Elevate ook in het nieuwe gebouw. Bekende muzikanten als Bert Bos (Trinity) en Peter Dijkstra (Sela) geven er les. Ook kunnen de muzikanten gebruik maken van de studioruimte en bandruimte.

Het afgelopen jaar is Groot Nieuws Radio flink gegroeid door extra reclame-inkomsten, giften van de achterban en de actieve businessclub. De verhuizing wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van businessclubleden.