• Gemeente Veenendaal
  • Gemeente Veenendaal

Nieuwe gedichtenroute Veenendaal gelanceerd

VEENENDAAL De vernieuwde wandel- en fietsroute langs 27 gedichten op muren in Veenendaal is zaterdag overhandigd aan Dylan Lochtenberg, wethouder Economie en Werk bij de gemeente Veenendaal. De Gedichten op Muren-folder begeleidt mensen in een logische route langs alle gedichten en geeft achtergrondinformatie over de diverse dichters.

Op verschillende panden in de binnenstad van Veenendaal en daar buiten, zijn de afgelopen jaren steeds meer gedichten verschenen. Het begon in 2009 met het plaatsen van een aantal gedichten van de in Veenendaal geboren en getogen Kees Stip. Inmiddels zijn hier gedichten van vele andere schrijvers en dichters aan toegevoegd, maar ook van scholieren die de jaarlijkse gedichtenwedstrijd hebben gewonnen.

Het zijn voornamelijk luchtige gedichten, al dan niet met een boodschap of knipoog naar de activiteiten in het pand waarop het gedicht is aangebracht.

GLIMLACH ,,Gedichten op muren zorgen voor verlevendiging van de binnenstad en voor een glimlach bij de bezoekers," aldus wethouder Lochtenberg. ,,De wandel- en fietsroute langs al deze gedichten is dan ook een echte aanvulling voor cultureel Veenendaal."

Gedichten op Muren is een initiatief en project van Stichting KunstPlatform Veenendaal en wordt in samenwerking met de gemeente Veenendaal uitgevoerd door de Commissie Gedichten op Muren. De eerste gedichtenroute verscheen in 2015. De vernieuwde wandel- en fietsroute is gratis af te halen bij de Stadswinkel in De Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein in Veenendaal én bij boekhandel Van Kooten aan de Zandstraat. De route start bij De Cultuurfabriek.