Nieuwe film over 'Weidevogels in het Binnenveld'

VEENENDAAL De film Weidevogels in het Binnenveld is sinds kort beschikbaar. Het is een unieke film over het groene gebied tussen Veenendaal, Rhenen, Ede en Wageningen en de betekenis van dit gebied voor de weidevogels. Ook de praktijk van weidevogelbescherming komt volop in beeld. De film van drie kwartier wordt op diverse plaatsen in de regio vertoond en is ook beschikbaar op DVD.

De film is een documentaire over weidevogels in het binnenveld, een natuur- en agrarisch gebied tussen Rhenen, Wageningen, Ede en Veenendaal. In het binnenveld broeden ieder voorjaar talloze vogels. In de documentaire is aandacht voor het mooie landschap van het gebied en natuurlijk de weidevogels. Kijkers zien de vogels nestelen, de bescherming van de eieren door boeren en vrijwilligers, de jonge vogels die voor het eerst het nest verlaten en vele andere mooie beelden. De film wordt muzikaal ondersteund door de muziek van Ons Genoegen. Het resultaat is de unieke combinatie van natuurbeelden en achtergrondmuziek van het symfonisch blaasorkest van muziekvereniging Ons Genoegen.

Naast de al geplande vertoningen van de film is het ook mogelijk om zelf een filmavond met een expert te organiseren. Het is mogelijk om een weidevogelexpert bij zo'n vertoning te betrekken. De film is ook te koop op DVD en USB met de originele geluidsopnames van de natuur in het binnenveld en natuurlijk de geluiden van de weidevogels.

Op www.opdeheuvelrug.nl en www.inhetbinnenveld.nl en die van het IVN vinden mensen nadere gegevens over de film. Ook is het mogelijk om de film zelf tijdens een avond te tonen.