Nieuwe eigenaar leegstaand gebouw The Wave

VEENENDAAL Sinds een aantal weken is er een nieuwe eigenaar van het al jaren leegstaande kantoorpand The Wave, ten noorden van de A12, ook wel bekend als het gebouw van Sara Lee. Nadat Friesland Campina, als nieuwe huurder na het vertrek van Sara Lee, het gebouw had verlaten bleef het leeg staan. Het gemeentebestuur hoopt met de nieuwe eigenaar aan tafel te komen om een impuls te geven aan de invulling van het gebouw. Mede door The Wave is er in Veenendaal al jaren sprake van een grote leegstand van kantoorruimte.

De ChristenUnie stelt in schriftelijke vragen aan het college dat de leegstand aan kantoorruimte 31,5 procent zou bedragen, hoger is dan voorgaande jaren. De reactie van het college zou zijn dat wanneer het aantal vierkante meters van The Wave eraf wordt gehaald de totale leegstand wel meevalt. Dat vindt de ChristenUnie te kort door de bocht. ,,Het pand is er en telt mee."

Het college heeft andere cijfers over de leegstand aan kantoorruimte. Volgens de gemeente zou die februari dit jaar 21,6 procent bedragen en volgens bureau BAK 23,5 procent. De gemeente is actief bezig om de kantorenleegstand terug te brengen en daarbij wordt een uitgebreide marketing campagne gehanteerd. Overigens ,,moeten eigenaren van panden zorgen voor een goede uitstraling en een marktconforme prijs en het bedrijfsleven moet weer bereid zijn om te investeren."