• import

Nieuwe camera's in centrum Veenendaal

VEENENDAAL De gemeente heeft de bekabeling en de camera's in het centrum van Veenendaal laten vervangen. Aanleiding hiervoor was de beschadiging aan de bekabeling van de camera's. Hierdoor waren de beelden niet meer scherp genoeg.

De gemeente heeft na deze werkzaamheden ook alle camera's laten vervangen door een nieuw type camera waardoor nog scherpere beelden worden opgenomen en doorgestuurd naar de toezicht centrale in Utrecht.

Sinds vrijdag 16 maart zijn alle camera's in werking. Ze nemen 7 dagen in de week, 24 uur per dag beelden op. Op vrijdag en zaterdag worden de beelden in de avond en nacht live uitgekeken door de toezicht centrale in Utrecht. Ook bij grote evenementen zoals Koningsdag gebeurt dit zo. Deze centrale staat rechtstreeks in contact met de politie Veenendaal. Hierdoor is een snelle reactie bij meldingen mogelijk en kunnen incidenten vroegtijdig gesignaleerd worden.

BESCHADIGD Begin dit jaar bleek dat de bekabeling van de camera's in de grond beschadigd was waardoor de beelden niet meer scherp genoeg waren. Dit kwam door verschillende werkzaamheden in het centrum. De gemeente heeft direct een spoedherstel laten uitvoeren. De werkzaamheden duurden door de vrieskou langer dan gepland.

Sinds begin december 2009 staan er twaalf camera's in het centrum van Veenendaal. Met deze camera's kan de politie gericht optreden en eventuele incidenten vroegtijdig signaleren. Zo zijn er afgelopen jaren onder andere vechtpartijen, diefstallen, onwel wordingen en vernielingen geregistreerd waarbij de politie meteen tot actie kon overgaan.

VEILIG VERBLIJF Volgens burgemeester Piet Zoon werkt alles nu weer prima en zelfs met betere beelden dan voorheen: ,,Ik ben blij dat alles hersteld is zodat we weer goed en beter zicht hebben op eventuele ongeregeldheden in het centrum. De politie kan hiermee snel en adequaat optreden. Bovendien kunnen beelden helpen in politieonderzoeken. Ik vind het belangrijk dat cameratoezicht bijdraagt aan een veilig verblijf in het centrum van Veenendaal."