• Hemelvaart Festival

Nieuw tweedaags festival rond Hemelvaart

VEENENDAAL Op het evenemententerrein naast de schaatsbaan vindt donderdag 30 en vrijdag 31 mei de eerste editie van het Hemelvaart Festival plaats. De plek waar onder andere de kermis en het circus jaarlijks plaatsvinden, biedt deze twee feestdagen met nationaal bekende artiesten. Op Hemelvaartsdag wordt ingezet op de doelgroep 16 tot 23 jaar, terwijl de vrijdagavond is gereserveerd voor de wat oudere festivalbezoekers. Kaarten zijn verkrijgbaar via hemelvaart-festival.nl.

Sinds ruim twee jaar organiseert de jonge ondernemer Rico Versteeg zijn eigen 16-plusfeesten in de Veenendaalse horeca, onder de naam Huiskamer Sessie. Rico hierover: ,,Het feest is eigenlijk ontstaan in de huiskamer van mijn ouders. Ik was op jonge leeftijd al gek op feestjes geven en gelukkig had ik ouders die dat wel konden waarderen. Regelmatig werd onze huiskamer dan ook omgebouwd tot dansvloer, waar ik voor vrienden en familie de dj mocht zijn. Superleuk en ik ben ervan overtuigd dat ik vanaf toen wist wat ik wilde worden: dj en organisator van feesten."

Inmiddels is Versteeg aardig op weg. Naast een aantal feesten hij organiseert in Het Dak van de Markt, breidt het thema Huiskamer Sessie zich steeds verder uit over Nederland. ,,Inmiddels hebben we succesvolle edities achter de rug in onder andere Ede, Spijkenisse, Hengelo en Castricum. Het is mijn doel om door het hele land edities van Huiskamer Sessie te geven. Dat is een doel, maar een festival, dat is een droom", zegt Versteeg stralend.

Die droom komt op 30 mei van 12.00 tot 0.00 uur dus eindelijk uit. Met nationaal aansprekende namen als Bizzey, Frenna, Jonna Fraser en Supergaande wordt gelijk een festival van professioneel niveau neergezet. Versteeg: ,,Het is natuurlijk heel gaaf om al die grote artiesten op de poster te hebben. Toch vind ik het minstens zo mooi dat de rest van de line-up gevuld wordt met lokale talenten. Vrienden van me waarmee ik samen al jaren feestjes bouw in de Veenendaalse horeca. Het is geweldig om het uithangbord te mogen zijn van zo'n mooi festival, maar we doen het met z'n allen en dat maakt het voor mij echt speciaal."

VEENENDAAL SWINGT Op vrijdag 31 mei is het de beurt aan Veenendaal Swingt van 19.00 tot 1.00 uur. Jan Bouwmeester en Etienne van Hasselt zetten zich in om van deze avond een succes te maken. De heren organiseren samen al vele jaren zeer succesvolle 25-plusfeesten in diverse horecagelegenheden in Veenendaal. ,,Tijdens Veenendaal Swingt is de leeftijd 18-plus. Aan de optredende artiesten is echter direct af te lezen dat we voor deze avond we inzetten op een ander publiek dan de donderdag. Zo hebben we met de Hermes House Band een live band in huis die al dertig jaar iedere locatie waar ze optreden op zijn kop zetten", vertelt Bouwmeester. Van Hasselt vult aan: ,,En dj Jeroen van Inkel is in onze ogen de beste radio-dj van Nederland. Hij heeft een paar jaar geleden een optreden gedaan in Het Dak van de Markt en dat was toen een doorslaand succes." De avond wordt afgesloten met een optreden van De Lawineboys, bij het grote publiek bekend van krakers als 'Seks met die kale', 'de Jodeljump' en 'Joost'.

De afgelopen jaren is het Fuze Outdoor uitgegroeid tot een vast terugkerend festival aan het einde van de zomer. Veenendaal Swingt laat zich qua avond het beste vergelijken met de 90's avond van Fuze, die altijd op de vrijdag plaats vindt. ,,Begrijp me goed", zegt Bouwmeester ,,we zijn natuurlijk nog niet zo groot en dat hoeft ook niet. De bedoeling is qua muziek een iets bredere invulling te geven aan de avond dan wat Fuze doet, maar het is wel het publiek waarvan we denken dat die dit ook erg leuk gaat vinden. Voorlopig zouden we het al super vinden als we dit jaar het kleine broertje van Fuze goes 90's kunnen worden."