• Ingestuurd
  • Ingestuurd
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • 112Heuvelrug
  • 112Heuvelrug
  • 112Heuvelrug

'Niemand belde de politie na schoten op Dak van de Markt'

VEENENDAAL In de nacht van maandag op dinsdag is het Dak van de Markt meerdere keren beschoten. Eigenaar Sytse Tamminga werd door zijn collega gebeld met de mededeling dat hij zo snel mogelijk moest komen en daar trof hij de kogelinslagen aan. ,,Dit gebeurt niet eens in mijn ergste nachtmerrie. Verschrikkelijk."

Jeroen van der Veer

De schoten zijn rond 02.30 uur vannacht gelost. ,,Meerdere omwonenden hebben wel wat gehoord, net als personeel van omliggende horecagelegenheden, maar niemand heeft de politie gebeld'', aldus getuigen. ,,Ook vanmorgen, toen de markt werd opgebouwd, hebben meerdere mensen gezien dat er kogelgaten in het pand zitten, ook van hen heeft niemand de politie ingeseind. Terwijl op straat tientallen hulzen liggen.''

FINANCIEEL In de ruiten zijn overduidelijk de inslagen te zien en Tamminga zat dinsdagochtend op het politiebureau toen hij zijn eerste reactie gaf. ,,Dit is iemand geweest die mij financieel wil raken. Op een maandagavond is er nooit iemand, dus dit is geen fysieke aanslag geweest."

GEEN IDEE Uit welke hoek de aanslag komt, is bij de eigenaar niet bekend. ,,Ik zit al twee uur mijn kop te breken wie dit zou kunnen doen. Ik heb echt geen idee. Wij zijn een normale zaak, waar normale mensen komen. We hebben geen enkele waarschuwing ontvangen. Dat zo iets gebeurt lees je wel eens in de krant, maar dat het dan bij jezelf gebeurt..."

ONDERZOEK De politie laat via woordvoerder Leonie Bosselaar weten dat het de zaak onderzoekt en dat camerabeelden bekeken gaan worden. ,,Het enige wat wij nu kunnen zeggen is dat de beschieting rond 02.30 uur heeft plaatsgevonden. Wij hopen dat (oog)getuigen zich bij ons melden." Een van de camera's op de Markt staat recht tegenover het café. Omdat de politie niet op de hoogte was, is het onderzoek pas in de loop van dinsdag gestart. Leden van de forensische opsporing en enkele rechercheurs zijn foto's aan het maken aan de buitenkant van het pand, maar binnen is om 12.30 uur nog niemand geweest.

Ook voor Tamminga is het nu afwachten. ,,Het ligt nu even niet in mijn handen. Het is afwachten." Meerdere politie-eenheden zijn bij het café aanwezig, ze maken vooral veel foto's. Rond 13.00 uur was het onderzoek buiten afgerond, toen verplaatste het onderzoekteam zich naar binnen.

Bron video: Aart Aalbers