• Een eerdere editie van de dierenmarkt.

    Stichting Veenendaalhal
  • Een eerdere editie van de dierenmarkt.

    Stichting Veenendaalhal
  • Een eerdere editie van de dierenmarkt.

    Stichting Veenendaalhal

Negenhonderd kleindieren in nieuwe Veenendaalhal

VEENENDAAL De bestuursleden van de Stichting Veenendaalhal halen opgelucht adem wanneer donderdag 17 november de deur opengaat van de nieuwe hal aan de Nijverheidslaan 10 in Veenendaal-centrum. De nieuwe locatie betreft het voormalige Setter House.

Jarenlang hebben voorzitter Geurt Roseboom en zijn mede-bestuursleden gepleit voor, aanvankelijk, behoud van de Veenendaalhal. Toen dat een gepasseerd station bleek omdat rond die plek nieuwbouw is gepland, werd lange tijd met de gemeente overlegd over een alternatieve locatie. Dat had de nodige voeten in de aarde, maar na de nodige aanpassingen, door de gebruikers zelf verricht, kan de nieuwe hal nu donderdagmiddag om 14.00 uur in gebruik worden genomen.

In de nieuwe hal is meer ruimte voor shows en evenementen dan in de oude Veenendaalhal. Zo gaat donderdagavond de 28ste Valleishow van start. Drie dagen lang zijn er negenhonderd kleindieren te bewonderen: konijnen, cavia's, hoenders, dwerghoenders, serama's, sier- en watervogels, oorspronkelijke duiven en sierduiven. De officiële opening staat voor donderdagavond 19.15 uur op de agenda, waarna om 19.30 uur de uitreiking van de Valleishowprijzen zal plaatsvinden. Donderdag is een show te bewonderen van 14.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.