Na de zomer elektrische kartbaan in Veenendaal

VEENENDAAL Na de zomer verwacht de eigenaar van Schatkids een elektrische kartbaan te openen in een leegstaand perceel aan het Koningsschot, deel uitmakend van het bedrijventerrein Faktorij. Het college heeft in afwijking van het bestemmingsplan een omgevingsvergunning verleend.

Behalve de kartbaan zou het verder onder meer gaan om pooltafels en een lasergame-arena. Er wordt een horecabestemming aan toegevoegd. Wethouder Arianne Hollander toont zich verheugd over deze ontwikkeling. Zij opende onlangs in Veenendaal een clubhuis van de Nederlandse Flipper Vereniging. ,,Flipperkasten en een elektrische kartbaan, dat zijn mooie nieuwe ideeën om de leegstand op te lossen. Ik ben blij met de nieuwe invulling. Kantorenpanden zijn niet heel courant in deze tijd."

In het omvangrijke gebouw was projectinrichter Kembo gehuisvest. Dat bedrijf ging in 2009 failliet, waarna de vestiging in Veenendaal een doorstart maakte als Kembo Beheer. Medio 2013 werd de onderneming overgeplaatst naar Oostveen en februari vorig jaar werd wederom het faillissement uitgesproken.

Schatkids heeft sinds oktober 2005 aan de Galileistraat ,,de leukste binnenspeeltuin van Midden-Nederland." Het betreft een hal van 1500 vierkante meter.