• Archief BDUmedia

N225 tijdelijk dicht voor groot onderhoud

ELST De Elsterstraatweg moet vanwege groot onderhoud gedurende een aantal doordeweekse avonden en nachten en een weekend worden afgesloten. Het gaat om de periode van 29 augustus tot en met 5 september.

De werkzaamheden vinden plaats tussen het bebouwde kombord Elst en de drempel ter hoogte van Autobedrijf Van Meegdenburg, over een lengte van 700 meter.

WERKZAAMHEDEN Eens in de vijftien jaar wordt groot asfaltonderhoud uitgevoerd op alle provinciale wegen. Elst is volgende week aan de beurt. Op deze manier blijft de weg in goede conditie ten behoeve van de verkeersveiligheid en het wegcomfort. De hele asfaltconstructie wordt vervangen en op een aantal plaatsen wordt reparatiewerk verricht aan de onderliggende fundering.

PLANNING De werkzaamheden vinden plaats vanaf maandagavond 29 augustus tot vrijdagochtend 2 september. De aannemer (BAM) werkt in die week alleen 's avonds en 's nachts omdat er dan minder verkeershinder is. Vanaf vrijdagavond 2 september, 21.00 uur tot maandagochtend 5 september, 05.30 uur werkt de aannemer continu door, dus zowel overdag als 's nachts.

WEGAFSLUITING EN BEREIKBAARHEID Tijdens de doordeweekse avond- en nachtwerkzaamheden en in het weekend is de N225 afgesloten tussen de rotonde Burgwal en de kruising Elsterstraatweg/Bosweg/Fabrieksweg. Alle panden blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer en voor de nood- en hulpdiensten. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige doorgang, ook voor de bus. De toegang tot sportpark Burgwal blijft open. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid.

OMLEIDINGSROUTE DOORGAAND VERKEER Verkeer vanuit Elst en Rhenen met bestemming Amerongen en Leersum wordt omgeleid via de N416 (Veenendaalsestraatweg), Rondweg-West in Veenendaal, A12, N226 (Woudenbergseweg/Maarsbergseweg). Verkeer vanuit Amerongen en Leersum met bestemming Elst en Rhenen wordt omgeleid via de N226 (Woudenbergseweg/Maarsbergseweg), A12, Rondweg-West in Veenendaal, N416 (Veenendaalsestraatweg).