Veense Peper neemt Eminem onder handen

15-09-2019, 16:34 | Lezersnieuws | Maurits

Het cultuurgenootschap Veense Peper heeft een tweetal remixen gemaakt van het nummer 'Without Me' van Eminem. Zij deden dat in het kader van het Veenendaal Remix Project, waarvan 'Without Me' de derde uitgave is. Eerder maakten zij remixen van 'Hardcore Slam' (Rotterdam Terror Corps) en 'Videogames' (Lana del Rey).

In het Veenendaal Remix Project maken artiesten De Vuist en DJ 4-Get it allebei een eigen remix van een bestaand nummer. Het is een idee van DJ 4-Get it. “Voor Veense Peper werken wij vaak samen, en ontstaat er ook een mengeling van onze beide stijlen,” legt 4-Get it  uit. “In het Veenendaal Remix Project willen we juist onze verschillen voor het voetlicht brengen. Ik benader een nummer als DJ, terwijl De Vuist echt de benadering van een kunstenaar hanteert. Van eenzelfde nummer weten wij allebei iets totaal anders te maken – en dat is bijzonder interessant.”

Een belangrijk verschil tussen de beide artiesten is dat De Vuist erg tekstgedreven is, terwijl DJ 4-Get it ook de andere elementen van een nummer naar voren wil halen. 4-Get it: “Hardcore Slam heeft natuurlijk dat iconische 'Firestarter'-sample, en Without Me dat bekende melodielijntje. Die komen uiteraard terug in mijn remixen – al laat ik er wel wat effecten op los.”

DJ 4-Get it bracht eerder de technosets 'Welkom in Veenendaal' en 'Zomertijd' uit via Veense Peper. Hij sluit niet uit dat nummers uit het Veenendaal Remix Project in één van zijn toekomstige sets verschijnen. “Zoals ik al zei: ik benader nummers als DJ. Dus maak ik ze bruikbaar voor een DJ-set.”
De Vuist maakte eerder dit jaar 'Brut Veens', een mix waarin stevige beats gecombineerd met opmerkelijke gesprekken uit verschillende media.

Het Veenendaal Remix Project is, net als de andere werken van Veense Peper te beluisteren op het YouTube-kanaal van Veense Peper.