• De Greb/Facebook

Mogelijk woensdag schaatspret op De Greb

VEENENDAAL De Veenendaalse Schaats- en Skeelerclub De Greb opent woensdagmorgen mogelijk de ijsbaan. 'Mits er voldoende ijs kan worden gemaakt', staat op de website te lezen.

Maandagavond 5 februari is een poging gedaan om op de ijsbaan ijs te maken. ,,Helaas vroor het om 22.00 uur nog steeds niet waarna de pogingen zijn gestaakt. Reden: dinsdag overdag zou bij super zonnig weer de temperatuur weer 2 graden boven het vriespunt uitkomen. De ijslaag zou dan weer ontdooien. Het werk zou dan voor niets zijn geweest."

Dinsdagavond 6 februari volgt een tweede poging om ijs te maken. Als de voorspellingen uitkomen moet het 's nachts 7 graden gaan vriezen. ,,Onze ijsmeester wil met een aantal vrijwilligers de hele nacht doorgaan met sproeien. Hij hoopt dat er tegen de ochtend een ijslaagje ligt van 1 centimeter. Dat is voldoende om te schaatsen. Als dat lukt - en wij hopen het - willen wij de ijsbaan woensdagochtend openen voor het publiek. Hopelijk kunnen wij de hele dag open, maar dat is afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn. Dit is onze laatste kans om eindelijk ook in Veenendaal te kunnen schaatsen."