• Joëlle Kelderman

Mogelijk appartementen achter voormalige Hoogvliet

VEENENDAAL Er komt mogelijk een appartementengebouw van drie tot vier bouwlagen aan de Tuinstraat. Dat is op de plek waar supermarkt Hoogvliet was gevestigd die is verhuisd naar de Brouwersgracht. De voorkant van de supermarkt was gesitueerd aan de Kerkewijk, tegenover theater De Lampegiet. Het college stelt de raad voor het betreffende bestemmingsplan ongewijzigd vast te stellen.

Gerard van Wijk

De belangrijkste wijziging in het bestemmingsplan is dat de bestemming detailhandel eraf is gehaald. Boven de voormalige supermarkt zijn al appartementen. Volgens wethouder Engbert Stroobosscher kunnen er op de begane grond eventueel woningen komen, maar probleem is dat daar onvoldoende daglicht kan doordringen. Meer voor de hand liggend is dat de ruimte waar de supermarkt was wordt ingevuld door een organisatie met een maatschappelijke functie. Voor de bewoners van de appartementen aan de achterzijde moet parkeerruimte op het terrein zelf worden gecreëerd.

Met de eventuele bouw van dit appartementengebouw wordt weer een stap gezet naar verstedelijking van het centrum van Veenendaal. Er is steeds meer de hoogte in gebouwd. Dat gebeurde aan de Sandbrinkstraat, waar in het verleden het gemeentelijk dienstenkantoor was gevestigd, en op de hoek Raadhuisplein/Raadhuisstraat, waar het Stempel wordt afgebouwd.