• Aart Aalbers
 • Landgoed Prattenburg heeft nieuwe entree vanaf Dijkstraat over de Koesteeg naar de Cuneraweg of naar de Zandheuvelweg.

  Aart Aalbers
 • Landgoed Prattenburg heeft nieuwe entree vanaf Dijkstraat over de Koesteeg naar de Cuneraweg.

  Aart Aalbers
 • Landgoed Prattenburg heeft nieuwe entree vanaf Dijkstraat over de Koesteeg naar de Cuneraweg.

  Aart Aalbers
 • Landgoed Prattenburg heeft nieuwe entree vanaf Dijkstraat over de Koesteeg naar dit punt aan de Cuneraweg.

  Aart Aalbers

Modderpad in Veenendaal-West wordt weer Koesteeg

VEENENDAAL Vanaf de Dijkstraat liep er sinds mensenheugenis een pad richting de Zandheuvelweg. De bewoners in de buurt noemden het pad door de zeer slechte staat van onderhoud het Modderpad. Vanaf dinsdagmiddag heeft het pad, dat na de eigendomsoverdracht de laatste maanden een metamorfose heeft ondergaan, zijn oude naam Koesteeg weer terug.

Mevrouw Van Asch van Wijck van Landgoed Prattenburg weet de voorgeschiedenis van het pad te vertellen. ,,In het verleden werden de koeien, van de boer naast kasteel Prattenburg, over de Koesteeg naar de weilanden in Veenendaal-West gebracht. Vandaar dat het pad die naam heeft gekregen."

OPKNAPPEN Na aankoop van het pad hebben vrijwilligers van Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg geholpen met het verwijderen van de ruige beplanting en zijn de enorme kuilen gedicht met lichte verharding. Van Asch van Wijck: ,,We hebben langs het pad jonge bomen, die hier van nature thuis horen, zoals de zomereik, berken, en de winterlinde terug geplant."

AAN DE LIJN Er wordt al druk gebruik gemaakt van het niet voor fietsers toegankelijke pad. Van Asch van Wijck benadrukt dat de honden aan de lijn moeten. ,,Honden gaan anders achter de konijnen en reeën aan en bijten deze dood." Vanaf de Dijkstraat is via de Zandheuvelweg de Bergweg te bereiken of wandelaars gaan rechtdoor om door het bos, voorbij de ingang van het kasteel op de autovrije Cuneraweg uit te komen.

Aan de bewegwijzering wordt op een later tijdstip aandacht gegeven.