• Archief BDUmedia

Mobiel alarmsysteem voor vakantievierende Veenendalers

VEENENDAAL Inwoners van de gemeente Veenendaal kunnen deze zomer gratis een mobiel alarmsysteem aanvragen, waarmee zij hun huis kunnen beveiligen terwijl ze op vakantie zijn. 

Sinds vorig jaar geeft de gemeente, in samenwerking met Schipper Security en de politie, het mobiele alarmsystemen uit in de zomer- en kerstvakantie. Statistisch gezien zijn dit namelijk de perioden van het jaar waarin de meeste woninginbraken worden geregistreerd. Het alarmsysteem detecteert beweging in de woning via infrarood. Bij beweging in de woning krijgt Schipper Security een melding, waarna zij direct een mobiele surveillant naar het adres sturen. Schipper Security staat hierbij rechtstreeks in contact op met de politie. Het is een stil alarm dat aan de buitenzijde niet zichtbaar is.

Het mobiel alarmsysteem werkt preventief en draagt bij aan het op heterdaad betrappen van inbrekers. ,,De politie en onze boa's zijn in de zomermaanden altijd extra alert op verdachte situaties. Onze inwoners kunnen ook zelf maatregelen treffen om tijdens hun vakantie inbrekers buiten de deur te houden. Denk bijvoorbeeld aan verlichting met tijdschakelaars of de buren vragen om de post uit het zicht te leggen. Allemaal maatregelen die ertoe bijdragen dat het dievengilde zijn slag niet kan slaan. Alles onder het motto: Samen maken we Veenendaal nog veiliger", aldus Burgemeester Piet Zoon. 

Inwoners die in de maanden juli en augustus met vakantie gaan en gratis gebruik willen maken van dit systeem, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan veiligheid@veenendaal.nl o.v.v. naam, adres en telefoonnummer. Aan de hand van alle aanvragen wordt een planning gemaakt.