• Gelderse Vallei

'Met hartproblemen sneller terecht in Ziekenhuis Gelderse Vallei'

VEENENDAAL De polikliniek cardiologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede verandert haar werkwijze. Hierdoor kunnen patiënten sneller terecht en krijgen zij sneller een diagnose. ,,Hartklachten roepen vaak angst en onzekerheid op. Patiënten willen dan ook graag snel een afspraak met de cardioloog. Dit willen we mogelijk maken", aldus Erik Udo, cardioloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

,,Om voor elkaar te krijgen dat patiënten sneller terecht kunnen bij de cardioloog, hebben we ons team uitgebreid, zullen we vaker telefonisch uitslagen doorgeven en maken we gebruik van beeldschermbellen. Hierdoor is bezoek aan het ziekenhuis minder vaak nodig", vertelt Udo.

Door de nieuwe manier van werken kunnen patiënten die voor de eerste keer een verwijzing hebben voor cardiologie, binnen zeven werkdagen terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek wordt de situatie in kaart gebracht. Vervolgens wordt eventueel aanvullend onderzoek besproken, dat binnen enkele weken na het intakegesprek zal plaatsvinden. Aansluitend wordt een afspraak gemaakt voor het bespreken van de uitslagen en het behandelplan. Het ziekenhuis streeft naar een periode van minder dan drie weken (en in de nabije toekomst nog minder) tussen de eerste afspraak en het opstellen van het behandelplan. Ook reserveert de polikliek cardiologie tijd om er voor te zorgen dat de patiënt bij spoedvragen of nieuwe klachten bij zijn eigen cardioloog terecht kan.