Meester De Kievid stopt na 71 jaar

VEENENDAAL Na maar liefst 71 jaren van lesgeven op zondagsschool Timotheus, is het voor meester Klaas de Kievid tijd om afscheid. Zondag gaf hij voor de laatste keer les, en donderdag is er nog een kerstviering.

Meester De Kievid is voor velen een begrip als het gaat om de zondagsschool of de knapenvereniging van weleer. Met zijn leeftijd van 91 jaar, zit meester De Kievid nog maar weinig stil. Het is een actieve man en lesgeven op de zondagsschool was één van zijn geliefde activiteiten. Elke zondag was hij present en dat 71 jaren lang. De laatste twee jaar gaf hij met veel plezier zondagsschool in Ontmoetingshuis Onder Ons.

De Kievid had nog wel door willen gaan, maar doordat er nu veel kinderen op een leeftijd waren gekomen dat ze van de zondagsschool afgaan, bleef er nog maar een klein aantal kinderen over, te weinig om de zondagsschool voort te laten bestaan. Afgelopen zondag gaf hij voor het laatst les, vertelde voor de één na laatste keer zijn Bijbelverhaal. Donderdag 10 december zal er een kerstviering en een afscheid zijn van zondagsschool Timotheus en meester Klaas de Kievid.