• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Meerdere aanrijdingen op Rijksweg A12

VEENENDAAL

Wie dinsdagavond op de Rijksweg A12 vanuit Veenendaal in de richting van Ede reed, kreeg te maken met vertraging. Twee aanrijdingen en een pechgeval op rijstrook één waren daarvan de oorzaak.

De eerste aanrijding gebeurde vlak voor de uitrit naar de A30. Drie voertuigen reden op elkaar op rijstrook één, de linkerbaan dus. Een ambulance kwam er aan te pas om inzittenden van het achterste voertuig te controleren. Uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. Twee voertuigen konden nog rijden, het achterste voertuig werd door een berger weggesleept.

Enkele minuten later was het tweehonderd meter terug in de richting van Veenendaal weer raak. Een busje en een personenauto klapten op elkaar. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond. Als klap op de vuurpijl kwam er op hetzelfde stukje snelweg een auto met pech te staan op rijstrook één. Om de doorstroom van het verkeer zo snel mogelijk weer op gang te krijgen, werd het verkeer op de snelweg stilgezet, zodat agenten de auto met pech naar de vluchtstrook konden duwen. 

Door snel optreden van politie en Rijkswaterstaat bleef de vertraging beperkt en kon het verkeer het grootste deel van de tijd met 70 kilometer per uur doorrijden.